Parkeren in de Kiliaanstraat

Op 18 september 2010

Om in Duffel Centrum te winkelen of frietjes te eten moet je tegenwoordig wel erg snel zijn: op 30 minuten moet alles afgerond zijn of je riskeert een parkeerbon.
We weten dat je kan parkeren op de voor velen onvindbare parking achter de Sint-Martinuskerk.  Maar die is zo slecht aangegeven dat ze voor niet- Duffelaars haast onvindbaar is.
N-VA Duffel betreurt de ondoordachte beslissing van het Schepencollege.  Aangezien er enkel advies gevraagd is aan de verenigde winkeliers (VWDC), zijn de onafhankelijke winkeliers niet gehoord in dit dossier.  Die zijn echter ook het slachtoffer van deze wel zeer korte parkeertijd.  Op 30 minuten een pakje friet naar binnen werken is niet echt aangenaam. Ook een geboortelijst bespreken binnen deze tijd is al even onmogelijk.
Uit goede bron vernamen wij dat het college deze "tijdelijke" maatregel pas na zes maanden wil evalueren.  N-VA vindt deze periode veel te lang.  Op zes maanden kan er reeds aardig wat schade berokkend zijn.

Daarom stelt de N-VA voor 

  • de evaluatieperiode te beperken tot maximum 2 maanden.
  • een duidelijke bewegwijzering naar de parking achter de kerk en langs de Hondiuslaan te plaatsen met vermelding van de toegestane parkeertijd.
  • tijdens deze proefperiode een bevraging te organiseren van alle winkeliers in het centrum van Duffel-West.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is