Bouw fuifzaal gaat van start

Op 28 maart 2024, over deze onderwerpen: Jeugd
Bouw fuifzaal gestart

Vandaag werd de symbolische eerste schop in de grond gestoken voor de bouw van de nieuwe fuifzaal. Het nieuwe gebouw komt op domein De Pollepel. In april starten de werken en zullen ongeveer 10 maanden duren. Vanaf het voorjaar '25 kan jong en oud er de benen strekken.

De Duffelse jeugd kan vanaf het voorjaar '25 niet alleen gebruik maken van de fuifzaal maar ook van twee repetitieruimtes. Schepen van Jeugd Dirk Broes is opgetogen dat de werken kunnen starten: "De fuifzaal komt op het grasveld tussen feestzaal ’t Lepeltje en het Garageteater. Het wordt een zaal voor 500 staande bezoekers uitgerust met stevige akoestische isolatie zodat de buurt geen geluidoverlast ondervindt van de muziek in de zaal. In het gebouw worden ook 2 repetitieruimtes ingericht. Tijdens fuiven of andere evenementen kunnen deze repetitieruimtes als backstageruimte dienst doen." 

De zaal krijgt een ruime inkomzone met grote vestiaire, een ommuurde buitenruimte en een vaste toog. Een koelcel en vaste tapinstallatie moeten het de organisatoren zo gemakkelijk mogelijk maken. Er komt ook nog een ruime logistieke berging met een vaste stock aan uitleenmateriaal zoals tafels, podiumelementen, receptietafels en stoelen. Naast de fuifzaal komt nog een ruime fietsenstalling waar ook bezoekers van het Garageteater gebruik van kunnen maken. In mei start ook de zoektocht naar een gepaste naam voor de nieuwe zaal. Duffelaars die suggesties hebben kunnen meedoen met de actie ‘Leg je ei in mei’.  

Streekintercommunale IGEMO ondersteunt het gemeentebestuur bij de realisatie van het project en is blij met de komst van een duurzame fuifzaal. Volgens aannemer Dhulst zal vanaf mei het nieuwe gebouw al zichtbaar worden. Voor de bouw van het project werd 3.333.000 euro voorzien. 

De voortgang van de bouw kan gevolgd worden via de website www.duffel.be/fuifzaal. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is