Nieuwe wandellus

Op 12 mei 2023, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu

Vandaag opende onze schepen van Milieu en Natuur Isabel Glorie, samen met Rudy Bruylandts, directeur van Jeugdzorg Ter Elst en Ludo Bakkovens en Peter Geschier van Natuurpunt de nieuwe wandellus ‘Langs Mosterdpot en Goorbosbeek’. Met deze lus van 7,5 km bieden we een mooie, gevarieerde route doorheen het natuurgebied aan. In het najaar zal er nog een tweede lus worden geopend.

Gevarieerde route

De wandelroute van 7,5 km leidt je o.a. langs de speelnatuur van De Mosterdpot, het Mouriaubos, een blote voetenpad, een graffitikunstwerk van artiest Dzia en de prachtige Goorbosbeekvallei. Wie na de wandeling nog even wil bekomen of nagenieten met een hapje of een drankje kan het Fort van Duffel verkennen. Isabel Glorie, schepen van milieu en natuur, is blij dat Duffel naast de reeds bestaande kleinere lussen en spelelementen nu eindelijk ook een gevarieerde lange wandellus ter beschikking kan stellen. De lus is een samenwerking tussen Jeugdzorg Ter Elst en Natuurpunt Oude Spoorweg en Regionaal Landschap Rivierenland.

Cultuur en natuur langs kronkelende rivieren

De wandeling ‘Langs Mosterdpot en Goorbosbeek’ maakt deel uit van het herwerkte Wandelgebied Rivierenland, dat zich uitstrekt over de gemeenten Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver en de stad Mechelen. Met afstanden tussen 2 en 10 kilometer op verharde en onverharde paden heeft Wandelgebied Rivierenland voor ieder wat wils. Naast de nieuwe wandelkaart zorgen de terreinsignalisatie en de infoborden voor een comfortabele wandeltocht.

De wandelkaart is te koop voor 5 euro, de gps-bestanden zijn gratis te downloaden via www.rlrl.be/beleven/wandelgebied-rivierenland.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is