Duffel lanceert toeristische brochure

Op 21 mei 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

 

‘Laat je inDUFFELen’ is de titel van de toeristische brochure die Duffel vandaag lanceert. Wie de gemeente Duffel bezoekt en wil weten wat het Netedorp te bieden heeft, krijgt voortaan  – letterlijk - een pakket aan informatie.

 

‘Bezoekers en nieuwe Duffelaars krijgen eindelijk een aantrekkelijk beeld van onze vele trekpleisters in handen. De spiksplinternieuwe brochure is opgevat als een totaalpakket, wat onze gemeente een welverdiende toeristische uitstraling oplevert. Een radicale breuk met het aanbod van de vorige jaren. Tot voor kort werden nog verouderde monumenten- en parkenfolders uit de jaren tachtig verspreid. Die behoren nu definitief tot het verleden’, vertelt schepen van
toerisme Sofie Joosen.

 ‘Laat je inDUFFELen’ bundelt zes folders die de toerist doorheen het Duffelse aanbod loodsen.  Daarin speelt de gemeente zijn sterkste troeven uit.

Elke folder belicht een deelthema:

·        ‘Wegwijs door Duffel’ is de uitvalsbasis: een fragment van het gemeenteplan, waarop de bezoeker alle bezienswaardigheden makkelijk kan lokaliseren.

·        ‘Bekijken en ontdekken’ belicht de Duffelse monumenten en musea.

·        ‘Langs dijken en parken’ nodigt wandelaars en fietsers uit om volop mee te genieten van de groene plekken en het Netedijktoerisme.

·        ‘In beweging’ zoomt o.a. in op het brede scala aan fiets- en wandelroutes.

·        Wie in en om Duffel een fijne verblijfplaats of een bijzonder en typisch proevertje zoekt, neemt de folder ‘Lekker en gezellig’ ter hand.

·        En wie bovendien een stapje in de Duffelse wereld wil zetten, krijgt met de deelbrochure ‘Evenementen en uittips’ alvast een leidraad in handen om een keuze te maken.

 De bundel ‘Laat je inDUFFELen’ is opgevat als een groeibrochure, waarin ruimte is voor extra items. Dat kan gaan over een specifieke programmatie bij een bezienswaardigheid of een evenement, of over een tijdelijke Duffelse topic.

De toeristische brochure is vanaf dinsdag 21 mei gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis, de bibliotheek en museum ‘Het Gasthuis’. Je vindt ze ook in digitale versie op de website van de gemeente: www.duffel.be.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is