Kerstboomverbranding op 10 januari!

Op 7 januari 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De kerstboomverbranding van Duffel is op vrijdag 10 januari op het plein aan de G.Van der Lindenlaan. De kerstboomverbranding zorgt voor een unieke sfeer, een perfecte afsluiter van de eindejaarsfeesten en een mooie start van het nieuwe jaar.

 Er zijn op 10 januari kraampjes met allerlei lekkers, brandende vuurkorven her en der op het plein en er is natuurlijk een grote stapel kerstbomen die aangestoken wordt terwijl Coco Ralado voor opzwepende muziek zorgt.

 En ook op muzikaal gebied is het pure verwennerij voor groot en klein vanaf 19 u.!

Kinderdisco ‘Handjes in de lucht’ is volledig in het thema uitgewerkt van de kerstboomverbranding. Dans mee de kerstboomdans en probeer de "Duffel-op-zijn-kop"-song! Niet alleen voor kinderen!

‘The Blind Horney Toads’ spelen “classic rock in a down home bluegrass-style”, zoals ze het zelf omschrijven. “Stop slappin' the donkey and enjoy!”

‘The Vicious’ is een knotsgekke ambiancecoverband die bestaat uit zeven jonge twintigers met slechts één doel: ambiance maken! Via Chuck Berry swingen ze naar Marco Borsato. Na een knipoog naar Michael Jackson en een vluggertje met Beyonce en Rihanna belanden ze bij Queen. Elke wereldster moet op de knieën voor deze dansbare medleys. Alle muziekgenres komen aan bod, doorspekt met de nodige humor.

Kortom, een gezellige avond voor jong en oud. 

De opbrengst van de drank gaat naar vzw Klim Op. Deze vereniging werd opgericht in 1994 en ondersteunt kinderen en jongvolwassenen met een handicap in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid. Dit jaar zal vzw Klim Op de plaatselijke afdeling van Akabe helpen om een SMOG-opleiding (spreken met ondersteunende gebaren) mogelijk te maken voor de leden van Akabe. Een deel van de opbrengst van de kerstboomverbranding wordt hiervoor gereserveerd.

VZW Klim Op heeft beslist om dit jaar twee andere verenigingen te laten meegenieten van de opbrengst.

Net zoals vorig jaar is dit vzw Marjan, om het zwemmen voor personen met een handicap mogelijk te blijven maken in Duffel.

De nieuweling dit jaar is het project 'open kamp'. Open kampen zijn wat je kan noemen scoutskampen voor kinderen en jongeren uit kansarmoede of sociaal achtergestelde gezinnen die zonder dit initiatief anders nooit een echt scoutskamp zouden kunnen meemaken. De prijs die deze kinderen betalen voor een kamp is rond de 20 euro.  Ook Duffelse jeugd en Duffelse begeleiders maken deel uit van dit project. 

De kerstboomverbranding is een samenwerking tussen de Verenigde Winkeliers van Duffel-West, het gemeentebestuur en vzw Klim Op. De toegang is gratis!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is