Oproep kandidaat-gastgezinnen

Op 18 februari 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Van 13 tot en met 20 september 2014 vinden in Antwerpen de Special Olympics European Summer Games plaats. Voorafgaand aan deze spelen is er van 9 tot en met 13 september een Host Town Program. Deelnemende steden en gemeenten engageren zich hiermee voor een wereld waarin mensen erkend en aanvaard worden zoals ze zijn.

 Wat is Special Olympics?

Special Olympics stimuleert recreatieve en competitieve sportbeoefening van iedereen met een verstandelijke handicap. Om de 4 jaar, net zoals de Olympische spelen, organiseert Special Olympics de Wereld Zomer- en Winterspelen. Dit jaar is Antwerpen gaststad voor de Euraziatische zomerspelen. De Special Olympics Europese Zomerspelen worden het grootste sportevenement van België in 2014.

 Wat is het Host Town Program?

Duffel zal, samen met een 50-tal andere steden en gemeenten, één van de 57 internationale delegaties uit de deelnemende landen verwelkomen.

Van 9 tot en met 13 september wordt de 12-koppige Montenegrijnse delegatie, met atleten en tafeltennissers, in Duffel opgevangen. Vanaf het moment van aankomst in België tot hun vertrek naar het Olympische dorp, zullen zij tijd hebben om zich in onze gemeente aan te passen aan het klimaat, uit te rusten, onze Belgische gastronomie te ontdekken, nog wat te trainen en toe te werken naar het moment waarop ze zo lang gewacht hebben. Deze 4 dagen staan in het teken van rust, ontspanning en een aantal culturele activiteiten en festiviteiten. Het wordt dus voor elke delegatie een heuse onderdompeling in het Duffelse buurt- en verenigingsleven.

 Gevraagd: helpende handen!

Gedurende het Host Town Program organiseert de gemeente Duffel transport, logies en maaltijden voor de delegatie. We zorgen voor trainingsfaciliteiten, voor ontspanning en voor een sociocultureel luik waarin een ontmoeting met de bevolking en de plaatselijke sportclubs centraal staan.

Daarom zoeken we in de eerste plaats minimaal vier gastgezinnen die drie personen (2 atleten en 1 begeleider) kunnen opvangen gedurende de periode 9-13 september 2014.

 Wat verwachten we van je?

 ·         Je zorgt voor overnachting, ontbijt en avondmaal gedurende 4 nachten.

 ·         Je kan je in de periode van 9 t.e.m. 13 september overdag vrijmaken om de atleten en hun begeleiders op te vangen.

 ·         Je brengt je gasten naar de geplande activiteiten en geeft een lunchpakket mee indien nodig.

 ·         Je mag uiteraard deelnemen aan alle activiteiten en uitstapjes.

 Interesse? Geef je naam zo snel mogelijk op bij de Duffelse schepenen voor sport:

Sofie Joosen: sofie.joosen [at] duffel.be%3Cmailto:sofie.joosen [at] duffel.be">sofie.joosen [at] duffel.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is