Raadsleden Jo Giart en Bianca Van den Broeck maken overstap naar N-VA.

Op 12 juli 2012, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Jo Giart was in 2006 de lijsttrekker van de VLD-OK lijst en haalde met 441 voorkeurstemmen een zeer mooie score. Jo is tevens fractieleider van VLD-OK in de Duffelse gemeenteraad waar hij al twaalf jaar in zetelt. Beroepshalve is Jo dierenarts.

Bianca Van den Broeck stond op diezelfde VLD-OK lijst als onafhankelijke kandidate. Bianca is grafisch vormgeefster op de communicatiedienst van AZ Sint Maarten en heeft al zeven jaar gemeenteraadservaring op de teller staan.

Jo Giart : “ Dit was natuurlijk geen evidente beslissing en ik ben dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Lokaal kan ik mij volledig vinden in de visie van N-VA over hoe onze gemeente bestuurd moet worden. Ook op het nationale niveau volg ik de N-VA. Als je ziet dat de inspanning om het begrotingstekort terug te dringen grotendeels door nieuwe lasten wordt ingevuld stel ik mij daar ernstige vragen bij. Wie werkt en onderneemt in Vlaanderen moet van deze federale regering weeral maar eens in de buidel tasten. Met de hoogste belastingdruk ooit tot gevolg. Ik begrijp niet dat de Open VLD hier in meegaat.

Bianca Van den Broeck : “ Ik ben nooit lid geweest van een politieke partij en heb mij ook steeds als onafhankelijke kandidate geprofileerd. Nu sluit ik mij echter met veel overtuiging aan bij de N-VA. De partij heeft een sterk sociaal-economisch programma en heeft bewezen dat ze daar ook consequent blijft achterstaan.

Ivan Blauwhoff, ondervoorzitter van N-VA Duffel, is uitermate tevreden : “ Uit de gesprekken die we met Jo en Bianca hadden, bleek dat we inhoudelijk op dezelfde golflengte zitten. Zowel lokaal als nationaal. Jo en Bianca zijn samen goed voor twintig jaar gemeenteraadservaring en brengen dus een pak extra expertise en dossierkennis mee.”

Op 14 oktober zal Bianca Van den Broeck de dertiende plaats op de N-VA lijst innemen. Jo Giart komt op de veertiende plaats.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is