Volgende fase wegen- en rioleringswerken Hoogstraat

Op 7 januari 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

In de Hoogstraat start op 8 januari 2014 de volgende fase van de wegenwerken. Hierbij wordt het stuk tussen de Lintseheide en de Heidestraat aangelegd. 

"Vanaf 8 januari 2014 begint de volgende fase van de wegenwerken in de Hoogstraat en zal de aannemer het kruispunt Hoogstraat-Enkelstraat ter hoogte van garage Verlinden beginnen opbreken," zegt schepen voor mobiliteit Staf Aerts. Hierdoor wordt de omleiding voor de fietsers en De Lijn aangepast.  "Fietsers worden omgeleid via de Enkelstraat, de Zijpstraat en de Mijlstraat. Dit betekent ongeveer 5 minuten extra fietsen, maar er is helaas geen beter alternatief.  De bussen van De Lijn volgen een omleiding via de Enkelstraat en de Zijpstraat in beide richtingen. Volgende haltes zullen in beide richtingen dus tijdelijk opgeheven worden: Duffel Enkelstraat - Lintsebeek - Heidestraat Smid en Mijlstraat kerk.

Reizigers moeten de tijdelijke haltes gebruiken in de Zijpstraat in de omgeving van Enkelstraat en de halte Zijpstraat in de Mijlstraat," licht schepen Aerts nog toe.

 Voor het doorgaand autoverkeer verandert er niets. De Hoogstraat blijft afgesloten voor doorgaand verkeer! Auto's en vrachtwagens moeten de omleiding via de Mijlstraat en de Oude Liersebaan blijven volgen.

In de Enkelstraat kunnen auto's terug in twee richtingen rijden.  De Enkelstraat wordt wel doodlopend vanaf het kruispunt met de Zijpstraat tot aan garage Verlinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is