Bouwen aan een moderne en toekomstgerichte bibliotheek

Op 15 december 2020, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

De verbouwing van de openbare bibliotheek in Duffel heeft een concrete datum gekregen. Op maandag 8 februari 2020 gaan de werken van start om het gebouw om te vormen tot een bibliotheek en ontmoetingsruimte van de toekomst.

Het is zover: de bibliotheek krijgt een grondige facelift. Na dromen, ideeën uitwerken, wikken, wegen en plannen is het nu tijd voor actie.

Van 11 januari tot en met 7 februari is de bibliotheek gesloten. Dan bereidt het personeel de verhuis van de verschillende collecties naar de pop-upbib voor en wordt achter de schermen alles in gereedheid gebracht om op 9 februari de leners weer te verwelkomen in die tijdelijke bib in de Brueghelzaal. Op die manier kunnen de leners ook tijdens de verbouwingen bij de bib terecht voor hun lees-, kijk- en luistermateriaal én blijft de dienstverlening voor de scholen gegarandeerd.

Dat de bibliotheek vier weken gesloten is, betekent uiteraard niet dat de leners in die periode geen boeken kunnen lezen. De uitleentermijn wordt voor iedereen automatisch met vier weken verlengs. De periode waarin de bib gesloten is, telt dus niet mee voor eventuele boetes. Je mag alle uitgeleende boeken vier weken langer bijhouden. Bovendien mag elke lener vanaf de kerstvakantie ook meer werken uitlenen. Op die manier hoopt de bib de verhuislast wat te verlichten én ervoor te zorgen dat iedereen voldoende leesvoer in huis heeft om de tijdelijke sluiting te overbruggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is