Burgemeester is peter van vzw Marjan tijdens week van de G-Sport

Op 14 oktober 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De provincie Antwerpen wil personen met een handicap alle kansen geven op een duurzame sporttoekomst. Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ van 18 tot 25 oktober 2015 laat de provincie zien dat de ‘G’ van G-sport ook staat voor genieten, grenzen verleggen, gewonnen,… maar vooral voor gewoon sporten.

10 concrete G-projecten staan centraal tijdens de ‘Week van de G-sportfan. Eén van de geselecteerde projecten werd ingediend door ‘vzw Marjan’ uit Duffel. Vzw Marjan gaat op zoek naar een mobiele tillift voor haar G-zwemmers. Zo kunnen sporters met een handicap die willen zwemmen makkelijk in én uit het water en genieten van deze sportbeleving in de zwem.com.

Tijdens de week van de G-sport neemt burgemeester Marc Van der Linden het peterschap van vzw Marjan op zich. Hij geeft samen met schepen voor sport Sofie Joosen hen alvast financieel een eerste duwtje in de rug.

De burgemeester doet een warme oproep aan alle Duffelaars om dit project te steunen. Op de website www.gsportfonds.be kan je je fan maken van één van de tien G-projecten. Wie wil, kan meteen ook een stapje verder gaan en de projecten financieel steunen. Meer informatie kan je ook vinden via www.vzwmarjan.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is