Containerklassen eindelijk weg uit 't Kofschip

Op 25 maart 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Vandaag, zaterdag 25 maart, opent het Duffelse gemeentebestuur in aanwezigheid van minister van Financiën Johan Van Overtveldt officieel de nieuwe klaslokalen van gemeentelijke basisschool ’t Kofschip.

Gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in Duffel-Oost stelt vandaag trots haar nieuwe klaslokalen, kleuterspeelplaats en refter voor aan het grote publiek. Deze nieuwbouw is het eerste mooie resultaat van een groter bouwproject voor de school. Het belangrijkste is echter dat de leerlingen, juffen en meesters van ’t Kofschip eindelijk weer in echte klassen zitten.

De N-VA heeft in belangrijke mate bijgedragen aan dit project. Schepen van Onderwijs Rita Bellens van N-VA volgde de werken mee op vanuit haar engagement om de Duffelse kinderen in optimale omstandigheden les te laten volgen. De nieuwbouw werd gezet in samenwerking met Scholen van Morgen, dat de gebouwen de komende dertig jaar zal onderhouden. Tijdens deze periode betaalt de gemeente een vergoeding en na dertig jaar wordt ze eigenaar van de gebouwen.

Maar ook vanuit Brussel doet N-VA het nodige: dankzij N-VA-minister van Financiën Johan Van Overtveldt geldt voor de nieuwbouw voor scholen slechts een BTW-tarief van 6% in plaats van het normale tarief van 21% BTW. Uiteraard levert dit een flinke besparing op voor de gemeentekas. Dit is eens te meer een voorbeeld van de verantwoordelijke manier waarop N-VA met het geld van de belastingbetaler omspringt.

’t Kofschip houdt op zaterdagnamiddag 25 maart vanaf 14u een opendeurdag voor alle geïnteresseerden. Bezoekers kunnen de nieuwe lokalen komen bewonderen en hebben de mogelijkheid hun kinderen in te schrijven in de school. Leerlingen van de school stellen zelfgemaakte kunstwerkjes tentoon. N-VA Duffel zal er zeker bij zijn!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is