Duffel gaat Vlaams, nationaal en Europees!

Op 12 december 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Voor de komende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in juni vaardigt onze afdeling een stevige delegatie af. Op elke lijst zal je kunnen stemmen op een Duffelse kandidaat van de N-VA. Burgemeester Sofie Joosen staat op de zesde plaats op de Vlaamse lijst. Gemeenteraadslid Kristoff Van Genechten kan je vinden op plaats 6 bij de opvolgers voor de federale kamer en ook Svetlana Nikolayonok staat op deze plaats maar dan op de Europese lijst.

Burgemeester opnieuw Vlaams

Burgemeester Sofie Joosen wil haar werk in het Vlaamse parlement verderzetten. Ze vormt een belangrijke schakel tussen onze gemeente en het Vlaamse niveau. ‘Als burgemeester neem ik heel wat ervaring mee naar het parlement. Ik weet wat er leeft onder de burgers en verdedig hun belangen ook graag op Vlaams niveau’, aldus Vlaams parlementslid Sofie Joosen. Vanop de zesde plaats maakt zij een mooie kans om haar werk in Brussel verder te kunnen zetten.

Kristoff en Svetlana eveneens op 6

Het getal 6 zal de komende maanden een belangrijke rol spelen in onze gemeente. De 3 Duffelse kandidaten staan namelijk allemaal op plaats 6. Gemeenteraadslid Kristoff Van Genechten, master in de politieke wetenschappen en werkzaam in het Vlaams parlement staat als 6de opvolger op de federale kamerlijst. Svetlana Nikolayonok, een specialiste in hernieuwbare energie met Oekraïense roots, kan je vinden als 6de opvolger op de Europese lijst. Het is trouwens de eerste keer dat N-VA Duffel een kandidaat mag afvaardigen voor Europa.

‘Dat wij als Duffelse afdeling maar liefst 3 kandidaten mogen afvaardigen, bewijst dat onze goede prestaties niet onopgemerkt zijn gebleven en onze sterke kandidaten het vertrouwen krijgen van de partij. We mogen daar terecht fier op zijn, besluit voorzitter van N-VA Duffel, Walter Sels.
 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is