Duffel gaat voor nieuwe sfeervolle kerstverlichting

Op 5 mei 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De volgende winterperiode is nog even weg. De gemeenteraad keek echter reeds vooruit en besliste om de huidige verouderde kerstverlichting niet meer te gebruiken en de volgende jaren de kerstverlichting te huren. De gemeente koopt ook ineens nieuwe spankabels aan om de verlichting op te hangen.

 

De kerstperiode is de periode bij uitstek om de Duffelse winkelstraten om te toveren tot een sfeervol centrum. Een taak die best ter harte wordt genomen door een gespecialiseerde firma. Daarom wil de gemeente voor de volgende vier jaar de kerstverlichting huren. Schepen van lokale economie Sofie Joosen legt uit: “Het aanbod in kerstverlichting evolueert razendsnel. Elk jaar zijn er betere en mooiere mogelijkheden. Ook op het vlak van energiezuinige verlichting komen er steeds betere producten op de markt. We kiezen er dan ook voor om vanaf nu de verlichting te huren. Daarmee hebben we steeds de keuze uit de mooiste, beste en zuinigste kerstverlichting.”

 

Sofie Joosen vertelt: ‘’De verlichting zal in de Kiliaanstraat, Leopoldstraat en Kerkstraat in Duffel-West hangen. In Duffel-Oost zal dat zijn in de Handelsstraat, Kapelstraat, Kwakkelenberg, Provinciestraat en Bruul. Bedoeling is de verlichting telkens te kunnen ontsteken op de eerste zaterdag van december. De verlichting blijft dan branden tot de tweede vrijdag van januari. Met een tijdsklok kunnen we de verlichting laten doven op bepaalde uren.‘’

 

We schatten de huur van de kerstverlichting per jaar op 19.130 euro inclusief BTW.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is