Eerstesteenlegging gemeentelijke basisschool ‘t Kofschip

Op 27 november 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Om de start van de bouwwerken in gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in Duffel te vieren, organiseerde de school een officiële eerstesteenlegging op vrijdag 27 november.

De leerkrachten bereidden samen met alle kinderen een leuk openingsnummer voor. Ook de leerlingen gingen creatief aan de slag met de stenen die voor de eerstesteenlegging werden gebruikt. Duffelse zanger Jan de Smet zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de eerstesteenlegging werd er tijd uitgetrokken voor een receptie waarvoor onder meer leerlingen en hun ouders en omwonenden werden uitgenodigd.

De Duffelse gemeenteraad gaf op 29 juni haar goedkeuring aan het contract met Scholen van Morgen voor de uitbouw van gemeentelijke basisschool ’t Kofschip én de bouw van de nieuwe kinderopvang. Scholen van Morgen ontfermt zich zowel over het ontwerp, de bouw, de financiering als het onderhoud van de gebouwen gedurende dertig jaar. Tijdens deze periode betaalt de gemeente een vergoeding. Daarna wordt de infrastructuur aan de gemeente overgedragen.

Half september maakten enkele bulldozers en graafmachines hun intrede op de speelplaats van de school. De afbraakwerken zijn achter de rug en de graafwerken gingen van start. Het gebouw aan de Kwakkelenberg 49 werd intussen afgebroken. Het oude winkelpand dat in de volksmond gekend is als ‘Marie Jeanne’ deed dienst als leslokaal voor het vijfde leerjaar en als computerklas.

Ook het leslokaal van het derde leerjaar, de zorgklas, het personeelslokaal, het secretariaat en het bureau van de directeur gingen tegen de grond. Om de lessen te kunnen laten doorgaan, kwamen er aan de achterzijde van de school dertien containerklassen.

De werken gebeuren in verschillende fases. De aannemer pakt momenteel de voorzijde van de school aan. Aan de Kwakkelenberg komt een nieuwe kleuterschool, volledig op maat van de kleuters. De eerste fase omvat ook de bouw van een nieuwe refter, die een centrale plek krijgt op de speelplaats. Boven de refter komen eveneens vier klassen voor de lagere school.

De werken zullen ongeveer 2,5 jaar duren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is