Eline Van Kerckhoven (24) volgt Theo Boel (66) op in de gemeenteraad.

Op 27 september 2021, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Op de gemeenteraad van maandag 27 september 2021 legde Eline Van Kerckhoven (24) de eed af als kersvers gemeenteraadslid. Ze volgt er Theo Boel (66) op die met pensioen gaat. De 24-jarige psychologe is meteen het jongste gemeenteraadslid in Duffel. Theo Boel verlaat na bijna 10 jaar dus de Duffelse gemeenteraad. Begin dit jaar gaf de huisarts zijn schepenambt al door aan Isabel Glorie. ‘Nu ik merk dat mijn opvolgsters hun weg hebben gevonden, kan ik met een gerust hart het politieke toneel verlaten’, aldus Theo.


Politieke carrière

Theo Boel presenteerde zich in 2012 voor het eerst aan de Duffelse kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het was meteen duidelijk dat niet alleen zijn patiënten maar ook de Duffelaar vertrouwen had in ‘meneer doktoor’. Theo behaalde 463 voorkeursstemmen en werd zo bij zijn eerste verkiezing onmiddellijk OCMW-voorzitter. Niet alleen als dokter maar dus ook als politieker zette Theo zich in voor zijn medemens en had hierbij bijzondere aandacht voor de zwakkeren in de maatschappij. Zo zorgde hij als OCMW-voorzitter voor een nieuwe wind in het WZC. Hij wilde de ouderen jong houden. De tovertafel, mobiele keuken en nieuwe moestuin zijn hiervan maar enkele voorbeelden.
In 2018 stond Theo Boel opnieuw met succes op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd een van de architecten van de nieuwe coalitie tussen N-VA en CD&V. Een coalitie die met 16 op 25 zetels de grootste meerderheid heeft om Duffel te besturen sinds de verkiezingen van 1994. Theo werd opnieuw schepen en gooide het over een andere boeg. Hij werd schepen van ruimtelijke ordening, milieu en natuur, sociale huisvesting, personeel en interne ondersteuning. Theo ging deze uitdaging niet uit de weg en was van mening dat als je nieuwe thema’s of bevoegdheden kreeg je jezelf maar moest inwerken tot je een expert was.

Verjonging

Eline Van Kerckhoven is voorzitter van Jong N-VA in Duffel en was ook een tijd regiocoördinator voor Jong N-VA. Ze is een duidelijk voorbeeld van iemand die de kansen die ze krijgt met beide handen aanneemt en ervoor gaat. Bij haar eerste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde ze meteen 306 stemmen en stond zo in polepositie om Theo Boel op te volgen. Ze brengt ook de man/vrouw-verhouding binnen de Duffelse N-VA in evenwicht. De fractie telt voortaan 5 mannen en 5 vrouwen. Eline is Master in de psychologie, momenteel is ze psychologe bij het leger en heeft ze een praktijk in Duffel. ‘Zorg en Welzijn zijn dan ook thema’s die mij nauw aan het hart liggen’ aldus het kersverse gemeenteraadslid.

We wensen Eline veel succes als gemeenteraadslid en willen Theo Boel bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de partij. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is