Eline Van Kerckhoven nieuwe voorzitter Jong N-VA Duffel

Op 25 november 2019, over deze onderwerpen: Jong N-VA

Zaterdagavond is Eline Van Kerckhoven (22) door de leden van Jong N-VA Duffel en in aanwezigheid van nationaal jongerenvoorzitter Lawrence Vancraeynest verkozen als nieuwe voorzitter. Ze volgt daarmee Jonas Jaspers op. “Ik wil Jong N-VA Duffel verder op de kaart zetten”, zegt de nieuwe voorzitter.

De kersverse voorzitter is niet van plan om lang bij de pakken te blijven zitten. “Ik wil de komende twee jaar zoveel mogelijk jongeren warm maken voor Jong N-VA Duffel. Daarom moeten we de drempel om zich te engageren zo laag mogelijk leggen met leuke activiteiten in Duffel. We gaan Jong N-VA verder op de kaart zetten”, aldus een ambitieuze Van Kerkhoven.

Studies Psychologie

Eline Van Kerckhoven zit in haar laatste jaar psychologie aan de KU Leuven. Ze wil de ervaringen die ze daar opdeed ook inzetten in de gemeente. “Maatschappelijk engagement is heel belangrijk in mijn studies. Dat wil ik de komende jaren ook uitdragen in Duffel. We moeten laten zien dat er wel degelijk nog geëngageerde jongeren zijn die inzitten met de gemeenschap”, zegt de nieuwe voorzitter.

Duffels burgemeester Sofie Joossen volgde de verkiezing vanop de eerste rij mee en onderstreept het belang van een goede jongerenwerking. “Een jongerenafdeling is cruciaal om jongeren kennis te laten maken met lokale politiek. Daarnaast helpt het ons als afdeling om de voeling met de lokale jeugd te behouden”, aldus de burgemeester.

Nieuw bestuur

Naast de functie van voorzitter werd er ook een nieuw dagelijks bestuur gekozen. Toon Jacobs wordt de komende twee jaar ondervoorzitter, Karsten Van Winkel is de nieuwe penningsmeester en Stef Mariën wordt secretaris van de afdeling.

MEER INFO?

Eline Van Kerckhoven, voorzitter Jong N-VA Duffel

eline.vankerckhoven [at] jongnva.be, 0475 49 71 53

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is