Gemeenteraadslid Anne-Marie De Mey kiest voor N-VA Duffel

Op 14 oktober 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Anne-Marie kiest voor de N-VA

Duffels gemeenteraadslid Anne-Marie De Mey (51) stapt van Open VLD over naar de N-VA. De Mey zetelt dus voortaan als lid van de meerderheid. ‘Bij N-VA Duffel kom ik terecht in een goed georganiseerde en warme afdeling. Ik ben er zeker van dat ik vanuit de N-VA nog beter mijn bijdrage kan leveren voor de Duffelaars’, aldus Anne-Marie De Mey.

Weloverwogen keuze

De meerderheid in Duffel telt voortaan dus 17 raadsleden in plaats van 16. Anne-Marie De Mey maakt de overstap van Open VLD naar de N-VA. Voor De Mey was het geen makkelijke keuze maar ze zet de stap met volle overtuiging. ‘Ik vind dat de N-VA, samen met haar coalitiepartner CD&V, Duffel op een goede manier bestuurt. Dit kan je ook afleiden uit mijn stemgedrag tijdens de gemeenteraden. Bij het merendeel van de agendapunten stemde ik telkens mee met de meerderheid. Inhoudelijk zitten we dus op dezelfde lijn. Ik merk ook dat de Duffelse N-VA een hechte groep is waar ik me direct welkom voelde’, aldus gemeenteraadslid De Mey.

Afscheid van Open VLD

De Mey kon zich ook steeds minder en minder vinden in de partijlijn die Open VLD hanteert op federaal niveau. Ik stelde vast dat ik steeds meer op de lijn van de N-VA zat en een overstap evident werd. Ik ben ervan overtuigd dat ik vanuit de N-VA, als lid van de meerderheid, nog beter de stem kan zijn van mijn kiezers. Ik ben er zeker van dat het merendeel mijn overstap zal begrijpen en me er zelfs in zal steunen’, aldus de kersverse N-VA’ster.

Een aanwinst voor de N-VA

‘Tijdens de eerste kennismaking met Anne-Marie voelde je direct dat ze in ons team zou passen. Ze stond ook ooit nog, net als ik, op een lijst van de Volksunie. Anne-Marie is met zekerheid een aanwinst voor onze partij en zal meteen worden opgenomen in onze fractie- en bestuurswerking’, besluit voorzitter van N-VA Duffel, Walter Sels.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is