IN MEMORIAM GEERT AERTS (17/11/1955 - 7/6/2019)

Op 10 juni 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws


Na een slepende ziekte overleed vrijdag Geert Aerts, erevoorzitter van N-VA Duffel. Zijn naam zal onverbrekelijk verbonden blijven met de ontstaansgeschiedenis van de Duffelse afdeling van de N-VA. Geert had van thuis uit al wortels in de Vlaamse Beweging. Ook de studentenbeweging, de studentenclub Moeder Thybaert in Duffel, de vrije radio Quincy Radio Duffel… vonden in Geert een drijvende kracht. Professioneel was hij leraar Nederlands en Duits in het Sint-Romboutscollege in Mechelen.

Maar de politiek was zijn grootste passie. Eerst was er de Volksunie, maar vanaf de zomer van 2003 wijdde hij zijn beste krachten aan de oprichting en uitbouw van N-VA Duffel. Met Karel Soudan, Guido Dutry (†), Rita Bellens, Koen Frederickx… hield hij het broze scheepje drijvende doorheen de moeilijke beginjaren.


Hij leidde diverse verkiezingscampagnes en maakte doorbraak en triomf mee bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en 2018 en de nationale verkiezingen van 2014. Van bij de start in 2003 tot februari 2019 bleef hij voorzitter van N-VA Duffel.


Vorige legislatuur was Geert 6 jaar gemeenteraadslid voor de N-VA. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen zette hij welbewust een stap opzij, maar ondanks een langzaam achteruitgaande gezondheidstoestand bleef hij op post, tot Walter Sels in februari van dit jaar als nieuwe voorzitter werd verkozen – pas de tweede voorzitter in 16 jaar.


We zullen ons Geert herinneren als een gedreven man, die altijd voor zijn overtuigingen uitkwam, een actief debater ook op de sociale media, maar ook redelijk en compromisbereid in moeilijke situaties, altijd zoekende naar de beste oplossingen voor zijn geliefde N-VA en voor Duffel.


Wij verliezen een dragende pijler en een monument maar vooral een goede vriend. Onze afdeling deelt in de droefenis van familie en kinderen. Geert zal niet worden vergeten, zijn gedachtenis blijft ons dierbaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is