Lijst N-VA Duffel volledig rond

Op 13 juli 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Verkiezingen 2018

N-VA Duffel is klaar met de lijstvorming voor 14 oktober. 25 gedreven Duffelaars zullen naar de gunst van de kiezer dingen en zich inspannen om ervoor te zorgen dat ook volgende legislatuur de N-VA de gemeente kan blijven besturen.

“Onze lijst heeft een mooi evenwicht tussen de bestuurservaring van onze burgemeester, schepenen en mandatarissen en de nieuwe, frisse ideeën van nieuwe sterke kandidaten. We hebben ook een mooie mix van kandidaten van alle leeftijden en uit zowel Duffel-Oost, West en de Mijlstraat. Veel kandidaten ook die hun engagement voor de gemeenschap dagdagelijks in daden omzetten als vrijwilliger bij de Duffelse verenigingen.” aldus lijsttrekker Sofie Joosen.

Eerder maakte N-VA Duffel al een aantal namen en plaatsen bekend. De lijst wordt getrokken door Sofie Joosen, schepen en Vlaams Parlementslid. OCMW-voorzitter en arts Theo Boel neemt plaats twee voor zijn rekening. Federaal Parlementslid en schepen Rita Bellens staat op de derde plaats. Burgemeester Marc Van der Linden duwt de lijst vanop plaats 25.

Ook de uittredende N-VA-gemeenteraadsleden stellen zich opnieuw kandidaat. Chris De Vos, turnlerares op rust, staat op plaats vijf. Bankbediende Dirk Verbist neemt de zesde plaats voor zijn rekening en kleuterjuf Karine Ceulemans komt op zeven. Ivan Blauwhoff is parlementaire medewerker en komt op 8, en fractieleider en therapeutisch assistent Koen Frederickx staat op 13.

Net zoals in 2012 krijgen ook de jong N-VA-kandidaten mooie plaatsen op de lijst. Jonas Jaspers (25) is master in de politieke wetenschappen en zal op plaats negen staan. Bruce Somers (20) staat op 11 en OCMW-Raadslid en apotheker Isabel Glorie (32) komt op 12. Ergotherapeute Tinne Neutjens (32) op plaats 17 en de 21-jarige studente Psychologie Eline Van Kerckhoven (plaats 22) vervolledigen de jongerenkandidaten.

Ook ondernemers zijn vertegenwoordigd op de lijst. Begrafenisondernemer Dirk Broes staat op de vierde plaats, uitbaatster van taverne Wilgenhof Mieke Thys komt op 18 en op de 15e plaats staat Yvi de Boer, verkoopster en echtgenote van de medezaakvoerder van de Duffelse verzinkerij Galvani.

Huis- en sportarts Guido Van Doninck (plaats 19) en OCMW-Raadslid en ergotherapeute Liliane Bruyninckx (plaats 10) vertegenwoordigen de medische sector.

De N-VA is een gezinspartij bij uitstek en dus ook vele jonge veertigers met kinderen vinden de weg naar onze partij. Zo vinden we Kristoff Van Genechten (onderwijscoördinator) op plaats 14, Gert Heyselberghs (leraar Ter Elst, plaats 16) en Brigitte Vandenbussche (adviseur bij Douane en Accijnzen) op plaats 20.

Medeoprichter van badmintonclub Duffel, Paul Koeck, Oud VU-gemeenteraadslid Walter Sels en voormalig jeugdvoorzitter van KFC Duffel Tine Croes zullen vanop 21, 23 en 24 samen met de burgemeester de lijst duwen.

Sofie Joosen: “Onze ploeg heeft deze legislatuur hard en goed gewerkt en dat merken we als lokale afdeling. We tellen meer dan dertig bestuursleden, ons ledenaantal staat op hoogste aantal ooit en we horen positieve geluiden bij de Duffelaars. Dat de Duffelaars het beleid appreciëren bleek bijvoorbeeld ook uit de Gemeentemonitor. Duffel kreeg daar een heel mooi rapport. We gaan dan ook vol vertrouwen naar 14 oktober en we vragen aan de kiezers een nieuw mandaat om het werk volgende legislatuur te mogen verderzetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is