Lokaal bestuur en voetbalclub KVV Duffel leggen samen kunstgrasveld

Op 7 mei 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

KVV Duffel speelt op het gemeentelijk sportcentrum aan de Heidestraat. Het groeiend aantal jeugdspelers en de weersomstandigheden speelden de club vaak parten. Bij slechte weersomstandigheden werden de velden onbespeelbaar en moesten trainingen en wedstrijden worden afgelast. Het lokaal bestuur en de club zullen nu samen een kunstgrasveld realiseren. Op zo’n kunstgrasterrein kan continu gespeeld worden en het lijdt niet onder het slechte weer.

Het lokaal bestuur Duffel kocht in 2016 de voetbalterreinen aan de Heidestraat aan om de toekomst van KVV Duffel veilig te stellen. De club is immers een gevestigde waarde in de Mijlstraat en vele jonge en minder jonge Duffelaars kunnen hier hun geliefde hobby uitoefenen in een familiale sfeer. Burgemeester Sofie Joosen licht toe: “Na de aankoop bleken heel wat investeringen aan de terreinen noodzakelijk. De keuze voor een kunstgrasveld is een win-win voor club en gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de voetballertjes van KVV Duffel hun favoriete sport in goede omstandigheden kunnen beoefenen.”

Ook voorzitter Geert Van Houtven is verheugd: “In ruil voor een jaarlijkse huur van 10.000 euro aan het lokaal bestuur realiseren we een kunstgrasveld, ik ben zeker dat onze investering gaat renderen voor onze jeugdspelers en onze club verdere groeikansen kan geven. Gedurende de 15 jaar dat we de huurovereenkomst aangaan, krijgen we de juridische zekerheid dat we op het veld kunnen spelen. Ik ben blij dat we dit samen met het lokaal bestuur kunnen realiseren en dat we weer een mooie stap voorwaarts kunnen zetten voor KVV Duffel.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is