Minister Ben Weyts investeert opnieuw in Sint-Norbertusinstituut Duffel

Op 28 september 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 170.043 in Sint-Norbertusinstituut in Duffel. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. Ook burgemeester Sofie Joosen (N-VA) is opgetogen over de investering. “Scholen beschikken niet altijd over voldoende financiële middelen waardoor investeringen in infrastructuur vaak worden uitgesteld. Het Sint-Norbertusinstituut staat voor grote verbouwingen. Deze investering vanuit de Vlaamse regering is dan ook mooi meegenomen.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Duffel ten goede.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 170.043 in Sint-Norbertusinstituut in Duffel. Concreet gaat het om het vervangen van de centrale verwarming. “We zijn als gemeentebestuur zeer blij met deze investering. Eerder kwam ook onze basisschool ’t Kofschip al aan bod. Onze minister van Onderwijs laat de scholen niet in de kou staan. Bij deze investering in SNOR kan je dat zelfs echt letterlijk nemen”, aldus burgemeester Sofie Joosen. Het is de tweede keer in korte tijd dat minister Weyts investeert in de Duffelse secundaire school. In juni kwam er al € 460.402,97 richting SNOR. Die middelen werden aangewend om asbest te verwijderen en het dak te renoveren.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is