Nieuw proefproject in strijd tegen sluikstort en zwerfvuil

Op 4 februari 2022
Schepen Isabel Glorie

Onze gemeente start, in samenwerking met Mooimakers, een proefproject rond het vuilnisbakkenplan op. De bestaande vuilnisbakken in de stationsomgeving en ter hoogte van de Sint-Martinuskerk worden vervangen door nieuwe vuilnisbakken.

“Met het proefproject willen we de effectiviteit van de nieuwe vuilnisbakken onderzoeken in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort”, vertelt N-VA-schepen van milieu, Isabel Glorie. “Deze vuilnisbakken hebben een grotere opvangcapaciteit van 200 liter, hebben een kleine inwerpopening en een aparte uitdoofplaat voor sigaretten. Aan de haltes van De Lijn komen ook twee nieuwe vuilnisbakken van 65 liter. De vuilnisbakken worden in de looplijnen geplaatst en voorzien van duidelijke stickers zodat ze van ver zichtbaar zijn.”

Zowel voor als tijdens het proefproject worden er metingen uitgevoerd om de hoeveelheid zwerfvuil en sluikstort in kaart te brengen. De informatie van het proefproject zal meegenomen worden om op het volledige grondgebied een nieuw vuilnisbakkenplan uit te werken. Onze partij zet zo verder in op het bestrijden van sluikstorten en zwerfvuil. Ook camera's zullen in de nabije toekomst een rol spelen in de strijd tegen sluikstorten. Onze schepen Isabel Glorie neemt dit dossier momenteel ter harte.

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is