Nieuwe gemeenteraadsvoorzitter

Op 17 juni 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws
Nieuwe gemeenteraadsvoorzitter

Dirk Verbist (N-VA) wordt vanaf september de nieuwe Duffelse gemeenteraadsvoorzitter. Huidig gemeenteraadsvoorzitter Rita Bellens (N-VA) neemt deze maand namelijk afscheid van de actieve politiek. Kristoff Van Genechten (N-VA) zal haar opvolgen als gemeenteraadslid.

Rijkgevulde carrière

Rita Bellens kan terugblikken op een rijkgevulde politieke carrière. Zo was ze onder meer schepen in Duffel (2015-2018) en federaal volksvertegenwoordiger (2014-2019). ‘Tijdens een reis door Italië besefte ik dat het leven meer is dan politiek alleen. Ik wil tijd vrijmaken voor andere dingen. Ik blijf de lokale N-VA-afdeling die ik mee oprichtte wel volop steunen. Je zal me zeker nog op evenementen mogen verwachten.’ aldus de uittredende gemeenteraadsvoorzitter Rita Bellens.

Opvolgers met ervaring

Dirk Verbist wordt vanaf september dus de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Dit mandaat wordt ook wel eens ‘de eerste burger van Duffel’ genoemd. Dirk draait al jaren mee in de Duffelse politiek en is een graag geziene Duffelaar. Hij is voor de N-VA Duffel dan ook de juiste man op de juiste plaats. Dirk heeft net een actieve carrière in het bankwezen achter de rug en heeft nu de tijd om de taak van gemeenteraadsvoorzitter ter harte te nemen.
Kristoff Van Genechten wordt door het vertrek van Rita Bellens gemeenteraadslid. Kristoff is parlementair medewerker in het Vlaams parlement en werkt al jaren hard achter de schermen. Naast leden- en organisatieverantwoordelijke leidde hij ook telkens met het gekende succes de verkiezingscampagnes van parlementsleden Sofie Joosen en Rita Bellens. Als partijraadslid en lid van het arrondissementeel bestuur van de partij is Kristoff de rechtstreekse lijn met de hogere niveaus binnen de partij.
Tinne Neutjens tenslotte zal Kristoff Van Genechten vervangen als lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Met haar ervaring in het onderwijs en bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds zal ze daar zeker haar steentje kunnen bijdragen.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is