Nieuwe gymhal komt op sportcentrum.

Op 24 oktober 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

23 oktober keurde de gemeenteraad van Duffel unaniem de aankoop goed van de woning en gronden aan de Wouwendonkstraat 79. Het gaat in totaal over 5100 m² waarvan 4680 m² meteen kunnen worden geïncorporeerd in het Sportcentrum Rooienberg. Met deze aankoop kan de nieuwe gymhal op het sportcentrum gebouwd worden zonder dat er voetbalveldcapaciteit moet verdwijnen. De piste Norbertijnerlei als locatie voor de gymhal wordt dus definitief verlaten.

In opdracht van de gemeente Duffel voerde de intercommunale Igemo een onderzoek naar de inplantingsmogelijkheden van de nieuwe gymhal op het gemeentelijk sportcentrum Rooienberg. Er werden 5 scenario’s in detail bekeken. Een belangrijke randvoorwaarde was dat de capaciteit aan voetbalvelden niet mocht verminderen. De conclusie van het onderzoek was dat het cruciaal is dat de gemeente Duffel de gronden aan de Wouwendonkstraat 79 zou verwerven. De gemeente knoopte daarom gesprekken aan met de eigenaars. Het sluitstuk van die procedure is nu de goedkeuring door de gemeenteraad van de aankoop. De totale aankoopprijs bedraagt 366 155,5 euro.

Schepen van sport Sofie Joosen (N-VA) licht toe: “ De gemeente zal het woonhuis met de bijhorende gronden kopen. De bewoners kunnen levenslang blijven wonen in het huis.  De achterliggende grond, 4680 m² groot, kan in het sportcentrum opgenomen worden. Hierdoor kunnen we de gymhal bouwen, aansluitend op de parking van het sportcentrum, wat natuurlijk ideaal is wat nutsvoorzieningen en bereikbaarheid voor de hulpdiensten betreft. Het huidige C-terrein kan dan opschuiven en zo blijft de capaciteit aan voetbalvelden gevrijwaard.”

Door deze aankoop kiest het gemeentebestuur om de piste waarbij de gymhal naast het technisch centrum zou worden gebouwd, definitief te verlaten. De nodige grondonderzoeken op de nieuwe locatie worden nu zo snel mogelijk uitgevoerd. Na het einde van het voetbalseizoen kan dan hopelijk de eerste spade in de grond.

Sofie Joosen: “ Ik ben zeer blij dat we deze strategische gronden, die midden in ons sportcomplex liggen, kunnen verwerven. We kunnen nu ook verder met de concrete plannen om de gymhal te bouwen en het C-terrein te verleggen. Ik hoop dat er geen obstakels meer opduiken, want de Duffelse turnende jeugd wacht al veel te lang op een aangepaste en veilige infrastructuur.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is