Sofie Joosen trekt lijst N-VA in 2018.

Op 17 oktober 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Verkiezingen 2018

Binnen een jaar trekken we met z’n allen naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. Gisteren verkoos het bestuur van N-VA Duffel Vlaams Volksvertegenwoordiger en huidig schepen Sofie Joosen unaniem tot lijsttrekker. Uittredend burgemeester Marc Van der Linden zal de lijst duwen.

Op één dag na exact een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen stelt N-VA Duffel Vlaams Volksvertegenwoordiger en huidig schepen Sofie Joosen voor als lijsttrekker en dus ook als kandidaat-burgemeester voor het Netedorp. Dat werd unaniem beslist door het afdelingsbestuur. Marc Van der Linden, de huidige burgemeester, geeft dus de fakkel door en zal zelf de N-VA-lijst steunen vanop de duwersplaats.

Marc Van der Linden: “Als geboren en getogen Duffelaar was het een ongelofelijke eer om zes jaar lang burgemeester te mogen zijn van de gemeente. Ik ben ook heel fier op de verwezenlijkingen die onder mijn burgemeesterschap zijn gerealiseerd. Ik verwijs in het bijzonder naar de verwerving van de velden van VV Duffel, het feit dat we eindelijk Cinema Plaza aan het renoveren zijn, de nieuwbouwschool voor ’t Kofschip en bijhorende kinderopvang en recent nog het verwerven van de lokalen van Chiro Duffel-West. Daarnaast staan er nog mooie projecten in de steigers zoals de gymzaal en het dienstencentrum in Duffel Oost.”

“Bovendien hebben we dit allemaal gerealiseerd onder moeilijke financiële omstandigheden. Maar het financiële kompas wijst terug in de juiste richting. Zo hebben we nu voor het tweede jaar op rij schulden afgebouwd en zijn we de gemeente met de laagste belastingvoet in het hele arrondissement Mechelen.”

Marc Van der Linden over zijn keuze: “Ik heb op professioneel vlak een mooie uitdaging aangeboden gekregen. Een uitdaging die veel extra tijd en energie zal vergen. Ik heb dit met mijn gezin besproken, er heel grondig over nagedacht, ik ben absoluut niet over één nacht ijs gegaan, en heb uiteindelijk zelf de beslissing genomen het aanbod te aanvaarden. Het feit dat ik de fakkel kan doorgeven aan Sofie, een jonge, talentvolle vrouw met de nodige politieke ervaring maakte het makkelijker om de knoop door te hakken.”

Vlaams Volksvertegenwoordiger en schepen, Sofie Joosen, is dankbaar: “Ik wil Marc bedanken voor zijn inzet en engagement. Onder zijn leiding werd onze coalitie op de rails gezet en hebben we heel wat kunnen verwezenlijken voor Duffel. Ik dank ook de afdeling voor het vertrouwen dat ze in mij stellen en grijp deze unieke kans met beide handen. We hebben de voorbije legislatuur een mooi traject gelopen en hebben ook een sterk toekomstproject voor onze gemeente. Goede troeven dus om onze geweldige uitslag van 2012 nog te verbeteren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is