Speelpleinwerking gaat online

Op 13 april 2020, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

Door de maatregelen i.v.m. het coronavirus zijn alle activiteiten geannuleerd. Kinderen en jongeren kunnen daardoor tijdens de paasvakantie niet deelnemen aan speelpleinwerking de Speelkriebel en tienerwerking Pasvit. De animatoren van de Speelkriebel voorzien echter een alternatief, een online aanbod voor 6- tot 12-jarigen vanaf dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april.

“De animatoren hebben een online aanbod uitgewerkt waarbij ze zoveel mogelijk een echte dag op de Speelkriebel proberen na te bootsen met knutsel-, sport- en kookactiviteiten, toneeltjes, avontuur, fantasie, enzovoort”, vertelt schepen van jeugd Dirk Broes. “Dagelijks posten de animatoren filmpjes, foto’s en luisterverhalen. Het aanbod mikt op 6- tot 12-jarigen, maar uiteraard mogen alle leden van het gezin deelnemen aan de opdrachten en activiteiten.”

De online versie van speelpleinwerking de Speelkriebel vindt plaats tijdens de tweede week van de paasvakantie, van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april. Kinderen kunnen meespelen door lid te worden van een privégroep op Facebook (Speelkriebel paasvakantie – online). Geen Facebookprofiel? Stuur dan een e-mail naar vrijetijd [at] duffel.be en vermeld op welke dag(en) je kind wil deelnemen. Een medewerker van het vrijetijdsloket zal je vervolgens het gewenste programma bezorgen.

Gezinnen die meer of een ander online aanbod zoeken kunnen ook terecht bij twee partners in het Duffelse vakantieaanbod. Huis Binnenweg, bekend van theater- en kunstprojecten voor kinderen, post wekelijkse afleveringen van ‘Huis Binnenweg Radio’ op hun Facebookpagina. SPORT IT vzw moedigt eveneens op Facebook kinderen en jongeren aan om te blijven bewegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is