We maken werk van beloofde fuifzaal

Op 27 april 2021, over deze onderwerpen: Vrije Tijd

De gemeente Duffel heeft een akkoord bereikt met de eigenaars van domein De Pollepel en koopt de gronden aan. Met deze unieke aankoop wil de gemeente Duffel de toekomst van het recreatiedomein veilig stellen. Fuifzaal @De Locht is verouderd en te klein voor onze Duffelse jeugd. Tijd dus om een nieuwe fuifzaal te bouwen, daarvoor kijken we nu richting domein De Pollepel.

De bouw van de fuifzaal was een belangrijk verkiezingsthema. Na de gemeenteraadsverkiezingen werd een werkgroep opgericht met enthousiaste jongeren om mee na te denken over de fuifzaal. Hoe moet die nieuwe fuifzaal eruit zien? Waar moet ze komen? Hoe groot moet ze zijn? De mogelijkheid voor een nieuwbouw op domein De Pollepel werd intussen besproken binnen deze werkgroep.

Schepen van jeugd Dirk Broes (N-VA): “De werkgroep gaf unaniem een positief advies voor deze locatie. We gaan voor een nieuwe moderne fuifzaal. Een zaal waar we ook erg gaan inzetten op geluidsisolatie. De sporthal ombouwen zou de sportwerking hypothekeren en voldoet uiteraard niet aan de geluidsnormen.”

Hiermee komen we één van onze verkiezingsbeloftes na. Domein De Pollepel wordt onderzocht op de mogelijkheden voor een nieuwbouw. Hiervoor gaat de meerderheid in zee met intercommunale IGEMO. Waarschijnlijk kan de nieuwe fuifzaal voor de Duffelse jeugd dus een mooie toekomst krijgen op De Pollepel.

Voorzitter IGEMO Ivan Blauwhoff (N-VA) is zeer tevreden dat de gemeente Duffel in zee gaat met IGEMO als partner voor de realisatie. “We hebben net samen een mooi verhaal achter de rug met de realisatie van de gymhal. Die samenwerking leverde echt een prachtig resultaat op. Hopelijk kunnen we dat parcours nog eens overdoen voor de fuifzaal.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is