Kristoff VAN GENECHTEN

Bestuurslid

° 6 januari 1976.  Fiere papa van grote zus Silke en kapoen Sam.

Viva Duffla!
Sinds enkele jaren waait er een nieuwe wind door Duffel en dat is maar goed ook. Duffel moet een gezonde bruisende gemeente met een groen karakter blijven waar het leuk is om wonen. Ik woon er alvast ontzettend graag en steek dan ook met plezier de handen uit de mouwen bij lokale organisaties. Zo ben ik onder meer jeugdtrainer bij de Duffelse badmintonclub, ben ik actief lid
van Garageteater, engageerde ik mij bij de oudervereniging De Meyl en Het Mijltje en sponsor ik wekelijks de Duffelse horeca.
De Duffelse gezelligheid is duidelijk zichtbaar wanneer er activiteiten worden georganiseerd. Telkens is de opkomst van de Duffelaar massaal. Wat Duffel volgens mij nog mist, is een cultuurhuis. Ik ben dan ook een grote voorstander van een cultuurhuis als de budgetten dit toelaten.
Geel-zwart
Geel-zwart zijn in vele opzichten mijn kleuren, ik ben dan ook een bezige bij. In 2012 besloot ik om mij ook politiek actief in te zetten. Bij N-VA werd ik warm onthaald. Een bruisende groep van mensen waarin jong talent de kans krijgt zich te ontplooien en waar vaste waarden hun kennis delen, kortom een ideale mix. Een voorbeeld hiervan is dat ik als relatieve nieuwkomer gevraagd werd om campagneleider te worden voor Sofie Joosen en Rita Bellens  Ik kon er rekenen op een immens enthousiaste en bekwame groep medewerkers. Allen samen behaalden we dan ook een historisch resultaat. Zowel Rita Bellens op het federale niveau als Sofie Joosen op het Vlaamse niveau werden verkozen. Dat dit een unieke en belangrijke troef is voor onze afdeling maar ook voor Duffel kan niet voldoende onderstreept worden.

Professioneel
Na een boeiend leven als redacteur bij de regionale televisiezender RTV, besloot ik om mijn pen neer te leggen en het krijt op te nemen. Ik ben nu ondertussen meer dan 10 jaar leraar Nederlands in Mechelen en doe dit met hart en ziel. Ik combineerde enkele jaren geleden voltijdse universitaire studies met een voltijdse job in het onderwijs en 2 jonge kinderen. Ik ben dan ook een typische hardwerkende Vlaming.
Diploma’s: Master in de Politieke Wetenschappen, Professionele bachelor in Communicatiebeheer optie Pers en Voorlichting, Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid, Bloso-initiator, …

Privé
Het belangrijkste bewaar ik tot laatst: mijn 2 schatten van dochters Silke en Sam. Zij zijn mijn drijfveer om het leven mooi te maken. Als alleenstaande papa kan ik rekenen op de hulp van mijn ouders en heel wat vrienden. Ook binnen N-VA zijn heel wat mensen echte vrienden geworden waarop ik onvoorwaardelijk  kan rekenen. Ik wil iedereen hiervoor dan ook hartelijk bedanken!