Bouw gymhal kan van start

Op 9 december 2019, over deze onderwerpen: Vrije Tijd, Gemeenteraad

De bouw van de nieuwe Duffelse gymhal kan van start gaan. De nieuwe hal komt op het gemeentelijk sportcentrum aan de Rooienberg. Een eerdere poging tot aanbesteding lukte niet. Deze keer vond lokaal bestuur Duffel wel een bouwpartner. De Lierse bouwonderneming dhulst’ zal de gymhal ontwerpen en realiseren. Het budget voor de bouw bedraagt 1.525.500 euro. De werken starten in de eerste helft van 2020 en zouden ongeveer een jaar duren.

Voor de realisatie van de nieuwe gymhal werkt het lokaal bestuur samen met turnvereniging ‘Oefening Geeft Kracht’. Deze vereniging neemt de toestellen en de inkleding van de gymhal voor haar rekening. ‘Oefening geeft Kracht’ huurt momenteel nog ruimte in de gemeentelijke zalen en diverse sporthallen. Dat zorgt voor een versnipperd lesaanbod en grote tijdsinvestering voor de op- en afbouw van toestellen. Dankzij de nieuwe gymhal komen er een heel aantal uren vrij in de gemeentelijke zalen. Daardoor kunnen andere verenigingen in de toekomst die turnzalen ook gebruiken.

Sofie Joosen, burgemeester en bevoegd voor sport: “Als lokaal bestuur is het onze taak om zo veel mogelijk Duffelse kinderen in ideale omstandigheden te laten sporten. Daar hebben we al heel wat voor gedaan, denk maar aan de nieuwe sporthal en de kunstgrasterreinen aan KFC Duffel en KVV Duffel. Met de bouw van de gymhal kunnen we nog eens honderden Duffelse kinderen de juiste infrastructuur aanbieden. Ik kijk heel erg uit naar de realisatie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is