Extra parkeerplaatsen aan laadpalen

Op 7 juli 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit

In 2017 werden in onze gemeente de eerste twee laadpalen geplaatst. Vorig jaar kwamen er daar nog eens vijf bij en momenteel tellen we al negen openbare laadpalen. Het gebruik van elektrische wagens neemt dan ook toe en als N-VA willen we duurzame mobiliteit stimuleren. In totaal zijn er in Duffel nu al 16 laadpunten te vinden.

Om het aanbod van laadpunten uit te breiden komen aan de meeste laadpalen twee parkeerplaatsen. Zo kunnen er aan een laadpaal twee wagens tegelijk laden en zullen deze openbare laadpalen dus ook optimaal gebruikt worden. Dit is al zo in de Merodestraat, de Hermansstraat (aan het station) en aan het gemeentehuis. Nu komen er extra parkeerplaatsen bij aan de laadpalen op de parking achter de Handelsstraat, parking sportcentrum Rooienberg, parking Schoolstraat, in de Rietlei (parking Kunstfabriek) en de Bruul.

“Het lokaal bestuur engageert zich om de klimaatdoelstellingen tegen 2030 te behalen. Onze gemeente onderneemt daarom verschillende initiatieven onder de noemer #Duffel2030. Duurzame mobiliteit faciliteren en CO₂-uitstoot verminderen zijn daar een onderdeel van. Een elektrische wagen veroorzaakt minder uitstoot en draagt bij tot een betere luchtkwaliteit. Meer en meer mensen rijden met een elektrische wagen en we willen de toegankelijkheid verbeteren. Daarom voorzien we op deze manier alvast extra laadpunten”, zegt schepen van milieu en natuur, Isabel Glorie.

Een volledig overzicht van de Duffelse laadpunten is te vinden op https://www.duffel.be/laadpalenelektrischewagens

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is