Katmobiel maakt Duffelaar attent op verplichte sterilisatie van katten

Op 31 augustus 2021, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Lokale economie

Een opmerkelijke verschijning zorgde vandaag voor heel wat bekijks op de Duffelse markt. Katmobiel Oscar van GAIA streek er neer. Het bezoek kadert in een sensibiliseringsactie van GAIA rond de verplichte sterilisatie van huiskatten. De dierenorganisatie benadrukt daarmee het belang van kattensterilisatie.

Sinds 2018 zijn eigenaars van huiskatten verplicht om hun dier te laten steriliseren of castreren. Het is de bedoeling er zo voor te zorgen dat er minder zwerfkatten zijn en minder katten in het dierenasiel terechtkomen. Niet alle baasjes zijn zich er echter van bewust dat de sterilisatie intussen verplicht is.

Burgemeester Sofie Joosen, bevoegd voor dierenwelzijn is tevreden met het bezoek:  "Het is goed dat de katmobiel dit nog eens onder de aandacht komt brengen in Duffel. Dierenasielen zitten momenteel overvol. Dankzij de verplichte sterilisatie zullen er op termijn minder katten gedumpt worden. Sterilisatie biedt bovendien ook vele voordelen voor de katten zelf en voor hun baasje. Ze worden socialer en hebben minder kans op ziekten.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is