Meer dan 1.500 extra bomen

Op 26 november 2022, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu
Schepen van Milieu en Natuur Isabel Glorie

Afgelopen weekend werden er heel wat bomen en struiken geplant in de Duffelse grond. Langs de Binnenweg werd in samenwerking met Natuurpunt het Abroekbos aangeplant en een dag eerder kwamen maar liefst 460 gezinnen hun boom afhalen bij het gemeentebestuur. Onze partij voegt de daad bij het woord en maakt van Duffel een nog groenere gemeente.

Abroekbos

Duffel is een bos rijker. Langs de Binnenweg werden meer dan 1.000 bomen en struiken geplant. Onze Schepen van Milieu en Natuur Isabel Glorie stak met gemeenteraadslid Kristoff Van Genechten, Lid van het Bijzonder Comité Liliane Bruyninckx en N-VA-bestuurslid Bert Van Winkel de handen uit de mouwen en de bomen in de grond. Het wordt een gevarieerd bos met hoge koolstofopslag.

Afgelopen zomer kocht Natuurpunt, dankzij de financiële steun van de gemeente en de Vlaamse aankoopsubsidies, twee percelen aan in de Itterbeekvallei. Het nieuwe bos grenst aan de waterbekkens van Water-link en telt meer dan 1.000 bomen, struiken en hagen. Met 0,62 hectare is het ongeveer zo groot als een voetbalveld. De naam 'Abroekbos' verwijst naar de kadasternaam Abroekvelden en betekent drooggelegd moeras aan de Nete, een naam die al in 1538 voorkwam.

Duffelse boomplantactie

Een dag eerder kwamen maar liefst 460 Duffelse gezinnen hun boom afhalen aan het technisch centrum van de gemeente. Met de actie 'Plant een gratis boom of struik voor #Duffel2030' willen we de Duffelaars aanmoedigen om een boom of struik in hun tuin te planten. Bomen en hagen zorgen voor een gezondere en aangenamere leefomgeving. Bomen zetten ook CO2 om in zuurstof, creëren schaduwplekken, halen fijn stof uit de lucht en verhogen de biodiversiteit.

Vergeet jouw boom of struik zeker niet te registreren op www.duffel2030.be/acties/plant-een-boom-of-haag

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is