Minister Demir erkent Beneden-Nete en Vallei van de Itterbeek als natuurreservaat

Op 9 januari 2020, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir heeft Beneden-Nete en Vallei van de Itterbeek officieel erkend als natuurreservaat. Door deze erkenning ontvangt Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies.

Minister Demir werkte op minder dan drie maanden tijd alle nog hangende natuurerkenningsdossiers weg. Maar liefst 682,5 ha extra natuur komt zo onder effectief natuurbeheer. Waaronder ook Beneden-Nete en Vallei van de Itterbeek. Natuurpunt zal instaan voor het dagelijks beheer en onderhoud van het gebied.

“Er moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de natuur zonder de draagkracht van het gebied aan te tasten”, besluit de minister.

N-VA Duffel is zeer tevreden met het werk van minister Demir.

“Door de erkenning komt Natuurpunt jaarlijks in aanmerking voor middelen om de natuurkwaliteit van Beneden-Nete en Vallei van de Itterbeek verder te verhogen. Dit is een win-win dus voor mens én natuur in onze gemeente”, zegt Theo Boel, Schepen van Milieu en Natuur.

Hiermee komt de oppervlakte erkend natuurreservaat in Vlaanderen op 21.546ha.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is