Mister Fill in dienst

Op 2 december 2021, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu

Onze gemeente neemt een nieuwe werknemer in dienst. Mister Fill krijgt na een positieve evaluatie van zijn proefperiode een vast contract. Mister Fill is een slimme vuilbak die opgesteld staat op het Kiliaanplein.

De vuilbak heeft heel wat voordelen: hij heeft een grote capaciteit, werkt op zonne-energie en de medewerkers van de technische dienst krijgen een signaal wanneer de vuilbak bijna vol is en ze dus moeten langsgaan. De vuilbak staat opgesteld volgens de regels van Mooimakers: goed in het zicht en in de looplijn van de passanten. Hij staat ook centraal op het plein zodat hij voldoende in de zon staat. De slimme vuilbak werkt namelijk op zonne-energie. Als er evenementen door de lokale handelaars of verenigingen op het pleintje worden georganiseerd, kan de vuilbak verplaatst worden.

Het Kiliaanplein ligt er dus voortaan alvast proper bij. ‘We blijven verder werken aan ons vuilnisbakkenplan met Mooimakers en zoeken ook naar oplossingen voor andere buurten. Zo blijven we de strijd aangaan tegen zwerfvuil en sluikstort,” aldus schepen van milieu en natuur, Isabel Glorie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is