Subsidies voor De Mosterdpot

Op 12 juli 2022, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu

Minister van Omgeving Zuhal Demir keurde 66 nieuwe Vlaamse plattelandsprojecten goed. Ze ondersteunt zo de sociale leefbaarheid op het platteland, stimuleert de lokale economie en versterkt de landschapskwaliteit. Een van de gekozen projecten is de wandellus in de Mosterdpot in Duffel.

Deze lus in het Duffelse natuurdomein maakt deel uit van het wandellabel ‘Samen op pad’ dat in 2018 in het leven werd geroepen. Het had als doel het wandelaanbod voor kinderen in de streek te bundelen, uit te breiden en kenbaar te maken. Ze ontwikkelden bijvoorbeeld een kindvriendelijke wandelkaart die je kan terugvinden op www.rlrl.be/samen-op-pad. Een herstellingsronde en verdere uitbreiding van de infrastructuur is nu aan de orde. Naast de wandellus in De Mosterdpot zullen ook de lussen in Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden en Willebroek worden aangepakt om zo de belevingswaarde van de wandellussen te verhogen. De investering bedraagt € 55 800. 65% wordt gesubsidieerd door Europa via het herstelfonds waarmee ze het platteland willen ondersteunen in de uitbouw post-corona. Het overige deel wordt gefinancierd vanuit de Vlaamse Overheid.

“Tijdens de coronacrisis maakten veel mensen gebruik van de lokale wandelmogelijkheden. De wandellus in ons gebied is daardoor versleten en het speelbos werd beschadigd”, vertelt Natuurpunt conservator van de Mosterdpot Ludo Bakkovens. “Dankzij deze subsidies kunnen we het speelbos weer herstellen en wordt er geïnvesteerd in nieuwe duurzame elementen, veilige toestellen en een infobord op maat van kinderen.” “We zijn heel tevreden dat minister Demir het project geselecteerd heeft en opnieuw investeert in Duffel. Zo zullen in de toekomst ook weer veel wandelaars klein en groot in De Mosterdpot kunnen spelen en genieten van de natuur,” zegt Isabel Glorie, Schepen van Milieu en natuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is