Duffelse gemeenteraad stemt resolutie over opening waterputten water-link

Op 31 maart 2021, over deze onderwerpen: Natuur en Leefmilieu, Welzijn en sociale zaken

Alle Duffelse partijen roepen watermaatschappij water-link op om de paden rond het waterspaarbekken 3 opnieuw toegankelijk te maken voor wandelaars en joggers. Maandag lag daarover een resolutie voor op de gemeenteraad. Die resolutie is het resultaat van een werkgroep die door de Duffelse burgemeester werd gevormd met afgevaardigden uit alle partijen in de gemeenteraad.

Midden in het hart van Duffel bevindt zich een enorme groen-blauwe long met vier waterspaarbekkens van watermaatschappij water-link. Tot vorig jaar konden wandelaars, joggers en natuurliefhebbers op zondag gebruik maken van de paden rond bekken 3. Maar tijdens de eerste lockdown besliste water-link de bekkens definitief te sluiten.

Ook het schepencollege stelde de vraag al aan water-link om terug te komen op de beslissing en de paden opnieuw te openen. Om die vraag kracht bij te zetten kwam onlangs een werkgroep samen. Gemeenteraadslid Chris De Vos: “Deze werkgroep boog zich over het probleem, zocht een degelijk alternatief en formuleert nu een resolutie. Daarin verwoorden we het gezamenlijke standpunt om de paden, zeker op zondagen van 9 tot 19 u., weer te openen. De resolutie werd maandag tijdens de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.”

Voor veel jeugdbewegingen vormen de paden langs bekken 3 op zondag een veilige weg naar de groene speelomgeving van het Mouriau- en Kloosterbos.  De enige alternatieven zijn de drukke Mechelsebaan, onveilig vanwege het ontbreken van een voetpad of de Netedijk die niet coronaproof is door de vele wandelaars en fietsers, zeker bij zomers weer. Redenen genoeg dus om het wandelpad rond bekken 3 opnieuw toegankelijk te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is