Vlaanderen investeert in kleuter- en basisschool De Basis

Op 8 maart 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Welzijn en sociale zaken

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 21.341 in kleuter- en basisschool De Basis. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 3.000 leerlingen.” “Deze subsidie geeft de school de kans om nog verder te groeien”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA), “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle infrastructuur. Het is goed dat Vlaanderen blijft inzetten op de vernieuwing en modernisering van schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Duffel ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 21.341 in kleuter- en basisschool De Basis in Duffel. Concreet gaat het om het vervangen van ondergrondse leidingen van de centrale verwarming en enkele kleinere herstellingswerken.

“We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is