Weer wekelijkse markt

Op 18 mei 2020, over deze onderwerpen: Lokale economie

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat vanaf maandag de openbare markten terug toegelaten zijn. De gemeenten moeten wel rekening houden met enkele veiligheidsvoorschriften. In Duffel is er opnieuw wekelijkse markt vanaf dinsdag 19 mei.

Omdat de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen heeft gezet voor de openbare markten, kan vanaf dinsdag 19 mei de wekelijkse markt in Duffel opnieuw plaatsvinden. De nieuwe veiligheidsvoorschriften vragen om een aanpassing van het Duffelse marktplan. Zo moet de gemeente de opstelling beperken tot 50 kramen en is er maximum 1 klant per anderhalve lopende meter kraam toegelaten.

De markt in Duffel telt momenteel iets minder dan 100 vaste abonnementen. Om dinsdag direct te kunnen opstarten werd beslist om de markt op te splitsen in de buitenkant en de binnenkant van de cirkel. De eerste week zullen de kramen van de buitencirkel aanwezig zijn. De tweede week de kramen van de binnencirkel. Op deze manier kan er voldoende afstand gehouden worden tussen de bezoekers.

‘’Vanaf volgende week kan je op een veilige manier aankopen doen op de markt. Er geldt eenrichtingsverkeer en er zijn 4 in- en uitgangen: Kwakkelenberg, het straatje naar de parking achter de Handelsstraat, aan de brug en aan de Bruul. Hopelijk breekt er snel een tijd aan waarin de markt weer op de vertrouwde manier kan plaatsvinden”, vertelt schepen van lokale economie en middenstand Dirk Broes.

“We beseffen dat de maatregelen inspanningen vragen van zowel marktkramers als klanten”, zegt burgemeester Sofie Joosen. “We vragen uitdrukkelijk dat mensen winkelen in functie van wat ze nodig hebben. Flaneren en funshoppen is er dinsdag helaas nog niet bij. We rekenen erop dat iedereen de maatregelen opvolgt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is