Wissels in schepencollege

Op 18 januari 2021, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Na de verkiezingen van 2018 werd Sofie Joosen (N-VA) de enige vrouwelijke burgemeester in het arrondissement Mechelen. In het college van burgemeester en schepenen maakten de mannen, met 4 van de 6 functies, nog wel de dienst uit. Eind januari komt daar verandering in. Zoals aangekondigd bij het begin van de legislatuur, zullen de schepenen Jos Hellemans en Theo Boel de fakkel doorgeven.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 waren Theo Boel (N-VA) en Jos Hellemans (CD&V) de architecten van de nieuwe coalitie tussen N-VA en CD&V. Een coalitie die met 16 van de 25 zetels de grootste meerderheid heeft om Duffel te besturen sinds de verkiezingen van 1994. Boel en Hellemans beloofden de coalitietrein niet enkel op de sporen te zetten maar ook om hem, met hun ervaring als locomotief, in gang te trekken. Eens de trein op kruissnelheid, zouden ze de fakkel doorgeven.

Op de gemeenteraad van 25 januari zullen Ann Van Winkel (CD&V) en Isabel Glorie (N-VA) de eed afleggen als nieuwe schepenen. Vier van de zes uitvoerende mandaten, waaronder het burgemeesterschap en het mandaat van 1ste schepen, zullen dus bekleed worden door een vrouw. Geen unicum maar toch een samenstelling zoals je die maar heel zelden ziet in Vlaanderen. We krijgen in Duffel met deze wissels wel het meest vrouwelijke schepencollege in de regio.

Verschuiving van bevoegdheden

Met de intrede van Glorie en Van Winkel in het schepencollege worden er ook een aantal verschuivingen in het bevoegdhedenpakket doorgevoerd. Zo zal burgemeester Sofie Joosen de bevoegdheid personeel opnemen terwijl communicatie naar Isabel Glorie doorschuift. Welzijn komt bij Lili Stevens, toerisme bij Ann Van Winkel. De bevoegdheid technisch centrum zal worden waargenomen door Luc Van Houtven, ook Dirk Broes blijft schepen.

Isabel Glorie (N-VA)

Isabel is 34 jaar en apotheker in Duffel, waar ze haar eigen apotheek beheert. Naast het zelfstandig ondernemen zette ze vorige legislatuur haar eerste stappen in de politiek als OCMW-raadslid en kreeg zo de smaak te pakken. Daarnaast trekt Isabel graag de natuur in en maakt ze graag tijd voor familie, vrienden, reizen en hockey.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is